Vaatimukset ja testaus -jäsentilaisuus pidettiin Tapiolassa

Vaatimukset ja testaus tilaisuus pidettiin 11.12.2012 Tapiolassa. Vaikka lunta pyrytti kovasti saapui tilaisuuteen melkein 100 kuulijaa. Tilaisuus herätti hyvää keskustelua ja sitä jatkettiin mm. Linkedin ryhmässämmekin.

Veera Lammi LähiTapiolasta toivoitti vieraat tervetulleeksi tilaisuuteen ja kertoi lyhyesti miksi aihe on tärkeä LähiTapiolalle.

Juha Itkonen ja Marjo Kauppinen Aalto-yliopistosta käsittelivät vaatimuksen ja testauksen integrointia mikä on sen nykytila ja mitä se voisi ehkä tulvaisuudessa olla. He kysyivät yleistön mielipidettä nykytilasta ja tulevaisuudesta. Asiaa käsiteltiin neljällä eri tasolla. 1. Ovatko vaatimukset erillään 2.Onko perusta kunnossa. 3. Onko vaatimukset käytössä , jota testaajat käyttävät  4. Ovatko vaatimukset ja testaus yhtä.

Virpi Lähdesmäki kertoi LähiTapiolan vaatimustenhallinnasta kehittämisprosessissa, siihen liittyvistä ongelmista ja miten niitä on yritetty taklata.

Marko Taipale kertoi määrittelyistä esimerkkien kautta ketterissä projekteissa ja hänen omista kokemuksistaan aiheeseen liittyen.

Illan viimeisteli Sami Söderblomin  ja Erkki Pöyhösen salamapuheenvuorot omista kokemuksistaan mm. sähkölaitteiden nimellisjännitteen testaamisesta ja siitä, jos testaaja hoitaisikin vaatimuksetkin.

Kiitoksia osallistujille ja puhujille tilaisuuden onnistumisesta 🙂

Tässä vaiheessa haluan toivottaa jo omasta puolestani Rauhallista Joulua ja Laadukasta Vuotta 2013.
-Teemu Laukkanen, LähiTapiola

Esitykset:
Tilaisuuden avaus, Veera Lammi
Vaatimusten ja testauksen integrointi? Vuoropuhelu nykytilasta ja tulevaisuudesta, Juha Itkonen & Marjo Kauppinen
Case LähiTapiola: Vaatimusten hallinta kehittämisprosessissa, Virpi Lähdesmäki
Specification by Example – Vaatimukset ja testaus ketterissä projekteissa, Marko Taipale
– Salamapuheenvuorot kokemuksista, Erkki Pöyhönen & Sami Söderblom

Post Navigation