Antti Niittyviita (Prove) on Vuoden Testaaja 2012

Tieturin testaustapahtumassa 25.4.2012 julkaistiin jo kuudetta kertaa vuoden testaaja -arvonimen voittaja. Voittaja on Antti Niityviita Prove Expertise Oy:stä. Antti asustaa Oulun seudulla, mutta vaikutuspiiriltään varsin laaja-alainen.

Monet tuntevat Antin ohjelmistotestaus.fi blogin kirjoittajana. Antti sai annetuista noin 500 äänestä 25 %. Antin valintaa perusteltiin tämän pitkäjänteisellä ja näkyvällä työllä testauksen parissa, sekä kyvyllä tuoda esiin testauksen merkitys ohjelmistoprojektien aikataulutuksessa ja liiketoimintariskien poistamisessa.

Kaikkiaan joukosta erottui selkeästi kolmikko, josta todettiin vielä että se pysyi samana sekä kokoonpanoltaan että järjestykseltään IP-osoitetarkistuksen sekä perustelutarkistuksen jälkeenkin. Oli ihanaa huomata, että kaikki kolme top-3 joukkoon päätynyttä herraa olivat paikan päällä palkitsemistilaisuudessa esittäytymässä.

Yleisestikin palkinnosta puhuttiin. Maaretilta tiedusteltiin palkinnon merkityksestä ja Tieturin tiedotteeseen vastaus on kirjattu seuraavasti: ”Testauspuolella tehdään todella paljon töitä ja testaajien tekemä työ on tärkeässä roolissa esimerkiksi laadunparannuksessa. Vuosittaisella testaaja-valinnalla voimme nostaa näitä arvokasta työtä tekeviä henkilöitä paremmin esille”. Kari muistutteli kriteereistä ja Eki vielä täydensi tausta-ajatuksemme – haluamme että meillä kaikilla yhteisön jäsenillä on vuoden aikana mahdollisuus oppia vuoden testaajalta jonkin testausOSY:n tapahtuman puitteissa.

Antti piti vielä hienon kiitospuheenkin, muistuttaen hienosti mieleen että vaikka seminaareissa aina puhutaan työkaluista ja menetelmistä joita voisi hyödyntää, viime kädessä homma on kiinni siitä että kääritään ne hihat ja aletaan hommiin.

Onnittelut vielä Antille Vuoden Testaaja 2012 -voitosta!

Post Navigation